Drinken up Platt

Muckefuk, Snaps und Co

Unner de Wiäke gaf’t Muckefuk. Dat was uut vüörkiemt un drüügt Käörn brant un schroo’t Pulwer, met kuokend Water upguoten.

Wan de Koh een Kalw kriegenhar un de Naobers har’n holpen un an’n Diärskedag meddags gaf’t för de Manslüe ‘n Snaps.

Bi Fierien un Hochtieden wour auk mehrstied Snaps drunken, de Fraulüe kreegen Baunenkoffi. Beer gaf’t auk, aower düörgaohns dat bruune Aoltbeer.

Die typischen Getränke sind heute Münsterländer Bier: Pinkus und Potts sowie dazu einen Schnaps, aber auch die Münstersche Altbierbowle ist ein Genuss. Zum Fastenbeginn an Aschermittwoch gibt es speziell in Ostbevern das Eierbier (nur in der Gaststätte Mersbäumer).

Wie hat Heinrich Heine so treffend formuliert:

Ich habe sie immer so geliebt,
die lieben guten Westfalen.
Ein Volk so fest, so sicher, so treu;
ganz ohne Gleißen und Prahlen.
Sie fechten gut, sie trinken gut,
und wenn sie die Hand reichen zum Freundschaftsbündnis,
dann weinen sie,
sind sentimentale Eichen.

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